Болнице у Златиборском округу излазе из ковид система

Ужице – У болницама Златиборског округа хоспитализовано је 86 пацијената, од којих је код 63 потврђен COVID-19, саопштио је јутрос Здравствени центар Ужице.

У Општој болници Ужице је 8 хоспитализованих, у привременој ковид болници 6о пацијената. У Општој болници Пријепоље лечи се 6, а у Пожеги је смештено 10 пацијената, уз податак да у прибојској болници нема ниједног хоспитализованог пацијента. Пошто се број ковид пацијената смањио све здравствене службе полако се враћају у нормалан режим рада.

Милош Божовић, директор Здравственог центра Ужице, изјавио је да је већ наложено на Прибој изађе из ковид система, а да остане само део изолационе јединице. Исто ће ускоро важити и за Пожегу, али и Општу болницу Ужице. Ковид пацијенти биће смештени само у привременој ковид болници у кругу бивше касарне у Крчагову, најавио је Божовић. Ускоро ће у болници у Ужицу бити у функцији нови скенер који је обезбедило Министарство здравља.

У току су грађевински радови за нову ангио салу, а у наредном периоду очекује се и реконструкција болнице. Први радови биће изведени већ почетком наредне године. Пројектом је предвиђена комплетна реконструкција, а вредност пројекта је између 25 и 30 милиона евра, казао је за наш радио др Божовић.

Ипак, упркос релаксираним мерама, др Божовић додаје да је опрез и даље потребан и да је стање побољшано захваљујући вакцинацији, те да је једини начин изласка из пандемије да се слушају савети струке…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up