Борачки састанак у петак 17. фебруара у Пожеги

Пожега – Удружење ветерана ратних инвалида ратова од 1990. године за Златиборски округ организује у петак 17. фебрура у Пожеги борачки састанак. Теме о којима ће се разговарати на овом скупу су: права ветерана ратова из борачко-инвалидске заштите, побољшање статуса учесника ратова, регулисање здравствене заштите, ратне дневнице и други проблеми које борци имају.

На састанак су позвани и представници Владе и локалне самоуправе који ће образложити и појаснити права која борци имају по закону из борачко-инвалидске заштите Србије, као и одлуке које се тичу права бораца која су у надлежности локалних управа. Слични састанци биће одржани и у осталим местим Златиборског округа, а први у низу који се одржава у Пожеги биће у великој сали СО Пожега у 18 сати, каже председник удружења ветерана нашег округа Раденко Вишњић.

Он обавештава и да су крајем децембра прошле године министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и министарка здравља Даница Грујичић потписали Меморандум о сарадњи у области унапређења положаја бораца и ратних војних инвалида, што борцима омогућава да уколико немају здравствено осигурање по другом основу на овај начин могу “оверити здравствену књижицу”.

Према подацима удружења ветерана на подручју Пожеге регистрованих бораца је 3 400, на Златиборском округу преко 16 000, а у целој Србији око 250 000.

1 коментар. Leave new

  • Раденко Ера
    фебруар 13, 2023 16:39

    На дневном реду је и проблем ратних дневница, које је Држава остала дужна резервистима који су учествовали у Одбрамбено отаџбинским ратовима и оружаним сукобима на територији СФРЈ.

    Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up