Број незапослених у Златиборском округу повећан, у Пожеги смањен

Ужице / Пожега – Број незапослених, према евиденцији Националне службе за запошљавање, у Пожеги на крају јануара био је 1260. У поређењу са истим периодом прошле године смањен је за 127 лица, што није случај са свим општинама које покрива ужичка филијала. Подаци показују да је укупан број незапослених повећан за 390. Већину лица без запослења чине жене са уделом од 55,3% у укупном броју.

Према старосној структури, међу Пожежанима који траже посао, највише је оних који имају између 55 и 59 година, али и оних са 4. степеном стручне спреме. Истовремено, најлакше до посла долазе инжењери машинске, електротехничке и грађевинске струке, наставници, професори страних језика и прехрамбени технолози.

Драгана Костић, из Националне службе за запошљавање у Ужицу, каже да се дешава да нису увек у могућности да одговоре потребама послодаваца јер на евиденцији немају тражених профила или их има у изузетно малом броју. Непрекидно се на тржишту рада у делу Златиборског округа траже радници грађевинске струке – вариоци, тесари, зидари, оператери на ЦНЦ машинама, радници на обезбеђењу, бравари, столари, кувари и конобари.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up