„Будимка“ поново ради

Пожега – Велики посао је одрађен од новембра месеца, када је Будимка купљена од стране „ITN group“, каже у изјави за наш радио Александар Марковић, извршни директор ове фирме. „Будимка“ је, својевремено, била препознатљива по својим производима, али и по својој амбалажи, етикетама… Марковић напомиње да је било доста приче око тога, али је ипак дошло до мањих измена у дизајну амбалаже и етикета. На листи производа нове „Будике“ наћи ће се око 50 производа. Марковић каже да од старих погона ове фабрике кланица за сада неће бити активна.

Како каже производи Будимке би ускоро могли да се нађу на подручју Америке и Новог Зеланда, али се ради и на освајању нових тржишта.

Први радници су се већ упознали са својим радним местима, а новим власницима се до сада јавило преко 500 заинтересованих за рад у реновираној фабрици. Тренутно је запослено око 50 радника, а у наредних годину дана та бројка ће бити удвостручена. Фабрика ће упошљавати и сезонске раднике. Ускоро ће бити отворена хладњача, али и погон концентрата и каша. До данас је у реновирање и покретање производње у новој „Будимци“ уложено преко 5 милиона евра, додаје Марковић.

Први кооперантски уговори са пољопривредним произвођачима ће ускоро бити потписани, сазнајемо од Александра Марковића.

ITN група је заинтересована и за сарадњу са Пољопривредном школом у Пожеги, тако што ће се ту школовати будући кадрови, потребни „Будимци“, додаје Александар Марковић.

„Будимка“ ће званично бити отворена у петак. 12. јуна.

Разговор са Александром Марковићем можете чути кликом на стрелицу доле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up