Чајетина обележава Дан општине

Чајетина  – Свечаност поводом обележавања Дана општине Чајетина започета је још прошле седмице извођењем позоришне представе у сали Културног центра Златибор. Уследила је манифестација “Видовданске културне свечаности“ у оквиру које су заслужни добили признања „Витез Србије“.

Јуче је централно место дешавања било село Јабланица где је, после једногодишње паузе због корона вируса, одржан традиционални “Сеоски вишебој“, такмичење у традиционалним занатима, вештинама и спортовима.

Обележавање 30. јуна, датума када је Чајетина проглашена варошицом наставља се низом садржаја који су резултат дугогодишњих капиталних инвестиција и великих улагања у развој како Чајетине и Златибора, тако и околних села. Данас је представљање пословне зоне “Бранешко поље“, а  сутра ће у рад бити пуштено постројење за пречишћавање отпадних вода.

Свечаности поводан Дана општине биће крунисане свечаном седницом Скупштине општине Чајетина, у среду 30. јуна, на којој ће бити уручене награде појединцима и организацијама за изузетне разултате и достигнаћа, каже Марија Јеремић, помоћник председника општине Чајетина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up