Чланови ДВД Пожега гасе шумске пожаре у нашем крају

Пожега – Добровољно ватрогасно друштво из Пожеге ангажовано је овог лета на гашењу бројних шумских пожара у нашем крају. Свој допринос су дали у Новој Вароши, али и на Мокрој Гори, где су, са напртњачама на леђима, покушавали да обуздају ватру. Највећи проблем им је представљао неприступачан терен.

Никола Томић, из ДВД-а, каже да иако нису као ватрогасци професионално ангажовани одговарају на сваки позив за помоћ. Најчешће позиви за интервенцију стижу из ватрогасне станице у Пожеги, а некад директно из Сектора за ванредне ситуације Србије.

Средствима из општинског буџета, добијеним кроз Јавни конкурс за удружења, успели су да побољшају техничку опремљеност друштва, али не и да набаве све што су планирали. Да би били још успешнији и безбеднији на терену неопходна су им одговарајућа одела за приступ ватри у шумским пожарима и на њиховој набавци ће радити у наредном периоду.

Према Томићевим речима у нашој општини, током лета, забележени су мањи пожари, углавном у вишим деловима општине. Како је главни узрок пожара људски фактор он још једном саветује опрез приликом паљења ватре на отвореном.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up