Човек и посао – Горан Јанковић

Inmold Plast је породична компанија, основана 2006. године. Када упоредимо почетне и садашње прилике у фирми и окружењу, видимо да се много тога променило, изузев бескомпромисног квалитета производа. Због тога, са поносом истичу да су темељи пословања: врхунски квалитет производа, услуга и односа са купцима. Основна делатност компаније Inmold Plast је израда висококвалитетних алата за бризгање пластике и обојених метала. Специјалност су алати за бризгање танкозидне амбалаже и алати за бризгање техничких делова. Поред алата, бавимо се и израдом ИМЛ робота. Inmold Plast је 2011. године започео програм оспособљавања деце средњошколског узраста, за потребе свог производног процеса, првенствено због недостатка одговарајућег кадра у алатници.


Овај пројекат, који од тада спроводе заједно са локалном Техничком школом, тренутно обухвата два смера – техничар за компјутерско управљање и техничар мехатронике. Годишње, обуку похађа око 50 ученика, од којих 10 најбољих полазника постају стипендисти Inmold Plast-a. Са практикантима раде стручњаци, према специјализованом плану и програму, који су осмислили по угледу на немачки и аустријски систем. Највише пажње поклањају стицању практичних и конкретних знања, и са њима повезаног градива које није довољно обрађено у редовној школи. Додатно, организују стручне семинаре и обуке, посете сајмовима и другим фирмама, едукативно-туристичке екскурзије у земљи и иностранству, и слична усавршавања. Ова компанија тренутно запошљава око 600 радника у погонима у Пожеги и Прибоју,


У нашој емисији о свом животном путу, одрастању, школовању, породици и послу говори Горан Јанковић, власник компаније Inmold Plast добитник овогодишње златне медаље за изузетне заслуге и постигнуте резултате у области предузетништва а поводом обележавања Дана државности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up