Човек и посао – Раде Љубојевић

Пожега – Раде Љубојевић је оснивач и власник фирме „Sirogojno Company“. Рођен је 1950. године у Сирогојну а каријеру је започео као комерцијалиста у фирми „Инеx Златиборка Сирогојно“ која је седамдесетих и осамдесетих година прошлог века била успешан произвођач и извозник ручно рађених одевних предмета од вуне.

Значајна искуства стечена кроз дугогодишњу сарадњу са иностраним партнерима обогатио је као директор „Југоеxпорта“ у Ужицу, а затим и као директор представништва ове фирме у Франкфурту у Немачкој. По повратку у Србију тежио је да практично примени стечена искуства и знања о функционисању једне модерне, успешне и друштвено одговорне компаније. Отац је двоје деце и веома поносан на чињеницу да су обоје, као и супруга Роса, активни у породичној фирми и значајно доприносе креирању пословне политике…

Раде Љубојевић тежи унапређењу гајења и прераде воћа у Србији и промоцији српског воћа као значајног извозног производа. Од 2004. до 2008. године био је председник Светског удружења произвођача и прерађивача малине.

Чиме се бави у слободно време, има ли какав хоби и како се долази до пословног успеха након пуних 5 деценија рада говори за наш радио у емисији „Човек и посао“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up