COVID-19: Бројеви опет скачу

Ужице – Наставља се тренд пораста броја новозаражених на територији Златиборског округа. Према најновијем извештају ужичког Завода за јавно здравље, у нашем округу је, за последња 24 сата, забележено двадесетак случајева више него претходног дана. Истовремено, у Пожеги је број новозаражених већи за 15 него у уторак. И даље је већи број отпуста него пријема у болницама Здравственог центра Ужице

У последња 24 часа COVID-19 је потврђен код 166 лица са подручја Златиборског округа.

У Ужицу су 52 новозаражена, Пожеги 24, Пријепољу 21, Ариљу и Новој Вароши по 13, Сјеници 11, Прибоју десет, Бајиној Башти осам, Косјерићу и Чајетини по седам новоинфицираних.

Од почетка епидемије до данас укупно је у округу потврђено 50 007 случајева инфекције коронавирусом.

На лечењу у свим болницама Здравственог центра Ужице тренутно је 327 ковид пацијената, од којих је код 306 потврђен коронавирус. Са болничког лечења, током претходног дана, отпуштено је 36, а на лечење је примљен 31 пацијент.

На болничком лечењу у Ужицу је 198 пацијената, 117 у Општој болници, а 81 у привременој ковид болници у касарни. У Општој болници Прибој на лечењу је 31, а у пријепољској болници 32 пацијента.
У издвојеним одељењима ужичке болнице у Пожеги је 47, а у Новој Вароши 17 пацијената.
На лечењу у бајинобаштанској болници су два пацијента. На кућном лечењу тренутно је 158 оболелих.

На респираторима је 21 пацијент, од којих је у Ужицу на одељењу интензивне неге 15, у Пријепољу четири, а у Прибоју и Пожеги по један пацијент.

У свим амбулантама Здравственог центра Ужице јуче је прегледано 1 398 пацијената.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник