COVID-19: још 227 нових случајева заразе, петоро преминуло

Београд – У Србији је преминуло још пет особа током последња 24 часа, речено је на конференцији за медије. Регистровано је 227 нових случајева коронавируса у Србији. У последња 24 сата тестирано је 5 579 особа, а укупан проценат позитивности је четири одсто. На респиратору се тренутно налази 78 пацијената. До данас су излечене укупно 1 292 особе. У Србији је коронавирусом заражено 8 497 особа. Од COVID-a 19 умрла су 173 пацијента. Проценат смртности је 1,98%.

Др Предраг Кон рекао је да се може приметити да вирус у Србији слаби.

„Опрез и даље постоји, у мањим местима и кроз геронтолошке центре вирус прави проблем, успева да уђе и преживи. У великим градовима сада има мање позитивних случајева, него у мањим местима, што је добро“, рекао је епидемиолог Кон.

„Имамо разлога да будемо задовољни“, нагласио је др Кон.

Епидемиолози имају чврст став да је потребно остати при донетим мерама за 1. мај, рекао је Предраг Кон. Истиче да ће вечерас бити саветовања око тога и да ће се мере сутра поново разматрати на Кризном штабу. Објашњава да подаци јесу охрабрујући, али да струка мисли да је то последњи тренутак када је могуће да нешто забрљамо и да фреквенција контаката доведе до неког повећања обољевања.

Дарија Кисић Тепавчевић додаје да одлука о забрани кретања није донета из хира, већ јер је то нешто што је потребно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник