COVID-19: Мање од 100 новозаражених у Златиборском округу

Ужице – Најновији подаци ужичког Завода за јавно здравље показују да је број новозаражених у Златиборском округу, готово на јучерашњем нивоу. Пожега је и даље са двоцифреним бројем позитивних случајева, али мање него претходног дана. Смањује се и број пацијената на болничком лечењу, а број отпуштених је већи од броја примљених на лечење у болницама Здравственог центра Ужице.

Од претходног извештаја до данас COVID-19 је потврђен код 93 особе у Златиборском округу. У Ужицу су 24 новооболеле особе, у Сјеници 14, Чајетини 13, Пожеги 10, Прибоју девет, Новој Вароши седам, Пријепољу шест, Бајиној Башти пет, Ариљу три и Косјерићу две новоинфициране особе.

Од почетка епидемије до данас укупно је потврђено 51 495 случајева инфекције корона вирусом (COVID-19) на територији Златиборског округа.

На лечењу у свим болницама Здравственог центра Ужице тренутно је 247 ковид пацијената, од којих је код 233 потврђен коронавирус. Са болничког лечења током претходног дана отпуштено је 26 пацијената, а на лечење примељено 18 пацијената.

На болничком лечењу у Ужицу је 149 пацијената, 64 у Општој болници, а 85 у привременој ковид болници у касарни. У Општој болници Прибој на лечењу су 23 пацијента, а у пријепољској болници 22 пацијента. У издвојеним одељењима ужичке болнице у Пожеги је 41, а у Новој Вароши 12 пацијената. На кућном лечењу тренутно су 84 оболеле особе.

На респираторима је десет пацијената, од којих је у Ужицу на одељењу интензивне неге девет, а један у Пријепољу.

У свим амбулантама Здравственог центра Ужице јуче су прегледана 1 052 пацијента.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up