COVID-19 – након „викенд затишја“ опет скачу бројеви

Ужице – Након викенда бројеви новозаражених поново расту на подручју Златиборског округа, показују најновији подаци ужичког Завода за јавно здравље. Од јуче до данас број позитивних случајева је већи за више од 100. Пораст броја новоинфицираних забележен је и у Пожеги. У истом периоду у болницама Здравственог центра Ужице било је више отпуста него пријема.

У последња 24 часа коронавирус потврђен је код 218 лица са подручја Златиборског округа.

У Ужицу је 61 новозаражени, Прибоју 31, Сјеници 25, Пријепољу 20, Пожеги 19, Чајетини 15, Бајиној Башти 13, Ариљу и Косјерићу по 12 и Новој Вароши десет новоинфицираних.

Иначе, током октобра, на подручју Златиборског округа коронавирус је потврђен код 7 216 становика. Од почетка епидемије до данас у округу је укупно потврђено 48 726 случајева инфекције коронавирусом.

На лечењу у свим болницама Здравственог центра Ужице тренутно је 410 ковид пацијената, од којих је код 385 потврђен коронавирус. Са болничког лечења током претходног дана отпуштена су 54, а на лечење су примљена 43 пацијента.

На болничком лечењу у Ужицу је 240 пацијената, 133 у Општој болници, а 107 у привременој ковид болници у касарни. У Општој болници Прибој на лечењу је 40, а у пријепољској 35 пацијената.
У издвојеним одељењима ужичке болнице у Пожеги је 65, а у Новој Вароши 24 пацијента. На лечењу у бајинобаштанској болници је шест пацијената. На кућном лечењу тренутно је 187 оболелих.

На респираторима је 20 пацијента, од којих је у Ужицу на одељењу интензивне неге 13, у Пријепољу пет, а у Прибоју и Пожеги по један пацијент.

У свим амбулантама Здравственог центра Ужице јуче су прегледана 1 852 пацијента.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up