COVID-19 у Пожеги, клацкалица се наставља: 20, 7, 12…

Ужице – Јуче је COVID-19 на подручју Златиборског округа потврђен код 84 лица, међу којима је и 12 Пожежана. Од почетка ове године до данас укупно је потврђено 207 случајева инфекције корона вирусом у нашој општини.

Од претходног извештаја до данас COVID-19 је потврђен код 84 лицa: Ужице – 29, Пожега – 12, Бајина Башта – 10, Прибој – 9, Пријепоље – 8, Чајетина – 8, Косјерић – 5 и Ариље – 3. Од почетка епидемије до данас укупно су потврђена 15 104 случаја инфекције коронавирусом (COVID-19) на територији Златиборског округа.

У установама Здравственог центра Ужице, током јучерашњег дана прегледано је 890 пацијената, највише у Ужицу и Пријепољу. Примљено је у болнице 42, отпуштено 37, док су у дневној болници 42 пацијента.

У ужичком крају, тренутно је хоспитализовано 336 пацијената, од којих је 15 на респиратору.

Заводу за јавно здравље Ужице данас је дистрибуирано још 3600 доза Vero Cell SARS – CoV-2  вакцина кинеског произвођача. Вакцина ће током дана бити дистрибуирана вакциналним пунктовима (здравственим установама) на територији Златиборског округа. Такође, као и претходна, нова иста количина вакцине намењена је за вакцинацију грађана који су телефонским или електронским путем исказали интересовање за вакцинацију. Расподела према вакциналним пунктовима на округу је иста као и пре два дана па у Пожегу стиже 345  доза вакцине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up