Дан чистих планина је сваки дан на гондоли

Златибор – „Да нам планина блиста“ поручено је из ЈП „Голд гондола Златибор“ на Светски дан чистих планина, 26. септембра, поводом ког је огранизована акција чишћења простора на Торнику и међустаници гондоле, као и садње зеленила у којој су, поред запослених, учествовали ђаци еколошке секције ОШ „Димитрије Туцовић“, колеге из КЈП „Златибор“, Парка природе Златибор и ЈП „Србијашуме“. Подизање свести о чувању животне средине, промена навика и скретање пажње јавности на важност ове теме само су неки од циљева оваквих акција које континуирано спроводи златиборска Голд гондола.

Заједничким снагама током акције посађени су борови и украсно цвеће, а отпад је уклоњен на Торнику и међустаници чиме су омиљене станице посетилаца спремне за јесењу сезону. Рибничко језеро представља бисер Златибора који својом лепотом чини атрактивнијим овај део трасе гондоле
због чега је потребно посветити му посебну пажњу. Имајући у виду значај овог језера, запослени из гондоле се труде да свакодневно брину о одржавању његове околине.

„Голд гондола је већ постала препознатљива по свом друштвено одговорном ангажману током целе године и подизању свести у најважнијим областима, а највише еколошким. Гондола је као пројекат део природе, а део трасе  прелази преко Парка природе Златибор и ми смо обавезни да се понашамо одговорно према животној средини чиме шаљемо поруку и осталима да следе наш пример. Светски дан чистих планина је права прилика да се на овај начин присетимо одговорности свакога од нас, како појединаца тако и представника привреде, у очувању здраве животне средине. На међустаници смо посадили луковице украсног цвећа чиме смо додатно улепшали овај простор током јесени, а на Торнику и међустаници смо се потрудили да уконимо сав отпад. У овој акцији придружиле су нам се колеге из КЈП „Златибор“, Парка природе Златибор, ЈП „Србијашуме“, као и деца из еколошке секције ОШ „Димитрије Туцовић“ којима се захваљујем на подршци и ангажовању. Морам напоменути да су посетиоци гондоле изузетно одговони и да овде нема много отпада, али овакве акције су неопходне као порука кроз коју можемо утицати на промену понашања сваког од нас“, рекла је директорка ЈП „Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић.

Подсетимо да је Голд гондола у претходном периоду организовала неколико акција уклањања отпада и садње зеленила на прометним деловима трасе, а у том духу ће наставити и даље на задовољство свих путника и посетилаца Златибора, као и мештана.

Овај дан обележава се широм света кроз разне еколошке акције у циљу јачања свести о значају планина и здраве животне средине. Светски дан чистих планина нас подсећа колико је важно да бринемо о природи и њеним разноликостима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up