Дејан Мркић нови председник Скупштине општине Пожега

Нови председник СО Пожега је дипломирани економиста Дејан Мркић, са листе СНС. За њега је на конститутивној седници гласало 39 од присутних 46 одборника. Данашње заседање одржано је у сали биоскопа и почело је минутом ћутања за све преминуле од Kovid 19. У свом обраћању, нови председник Скупштине захвалио се одборницима на указаном поверењу и истакао да ће у наредном периоду радити по законима Владе Репубилике Србије и прописима СО, максимално уносећи дух толеранције у рад пожешког парламента.

На данашњој конститутивној седници за заменика председника Скупштине изабрана је дипломирани економиста Олгица Крсмановић, такође из одборничке групе СНС-а. Поред потврђивања мандата одборника на овом заседању изабран је и секретар Скупштине. Ту дужност обављаће, као и у претходном сазиву, дипломирани правник Боривоје Неоричић.

Према коначним резултатима јунских локалних избора у наредне четири године скупштински сазив чиниће представници 5 изборних листа: 32 одборника са листе СНС-а , 10 представника коалиције СПС-ЈС, 4 одборника Здраве Србије и по три представника Покрет снага Србије и ГГ “Пожега побеђује”.

6 коментара. Leave new

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up