Додатно побољшање услова у дому школе “Љубо Мићић“ у Пожеги

Пожега – Упркос смањењу броја ученика Средња пољоприврдна школа “Љубо Мићић“ истрајава у настојању да додатно побољша услове за школовање и боравак у школском дому. Током ове године стигла је нова транша помоћи од Европске уније у виду опреме и машина које су намењене за практичну обуку ученика на различитим образовним профилима.

У септембру или октобру трабао би да почне прерада млека у сир и кајмак, у мини млекари, која је изграђена на економији школе. Опремљен је и простор за обраду и прераду меса, где ће ученици моћи да заврше један део практичне обуке.

Директор школе, Којо Бошковић, најављује и почетак радова на проширењу смештајних капацитета у дому. Због потребе да се растерете собе, односно смањи број ученика по једној соби још пре две године  је урађен пројекат доградње дома који је у функцији од 1960 године.

Планирано је да се капацитет прошири за око 50 места. Радови ће се одвијати парцијално, како финансијска ситуација буде дозвољавала, а први грађевински радови требало би да ускоро почну.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up