Додељене општинске награде и признања за ову годину

Пожега – На скромној свечаности у великој сали Скупштине општине Пожега прекључе су додељене општинске награде и признања за ову годину.

Због забране окупљања у време епидемије, Дан Пожеге, 7. април, није обележен на пригодан начин, па на Благовести нису уручене ни предвиђене награде. Општинско руководство је одлучило да сада додели признања најзаслужнијим појединцима и представницима колектива. Међу награђенима се ове године нашла и премијерка Србије Ана Брнабић, којој је признање уручено приликом недавне радне посете пожешкој опшини. Поред ње општинско признање, у виду плакете са грбом општине Пожега, добили су и словеначка општина Шентјур и др Милутин Јешић.

Као посебан вид јавног признања, за постигнуте резултате и достигнућа у различитим областима стваралаштва од значаја за унапређење, развој и афирмацију општине Пожега, oпштинско признање, у виду Повеље, додељено је и предузећима „Будимка“ и „Инмолд“. Међу добитницима општинског признања, у виду Похвале, нашло се 11 појединаца, међу којима има и лекара, професора, васпитача, али и пољоприведника, противградних стрелаца и пензионера.

Новчаном наградом, у износу од 30 000 динара, награђено је више најбољих ученика пожешких школа, а међу добитницима је и најбољи ученик Војне гимназије у Београду, једна медицинска сестра и радник ЈКП ”Наш дом”.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up