Документарац „Прилагођени” на фестивалу „Visions du Réel“ и на Мартовском фестивалу

Пожега – Кратки документарни филм „Прилагођени“ Дејана Петровића биће приказан на престижном међународном фестивалу „Visions du Réel“  у Швајцарској, који ће бити одржан од 21. до 30. априла у Ниону. Такође, домаћа публика ће имати прилику да погледа филм у суботу, 1. априла од 19 часова, у оквиру такмичарског програма овогодишњег Мартовског фестивала – селекција документараца до 50 минута.

Након светске премијере у Амстердаму, на фестивалу ИДФА у новембру 2021. године, филм је приказан на око четврдесет фестивала широм света и до сада је освојио седам награда.

Захваљујући Управи за извршење кривичних санкција Министарства правде Републике Србије филм је снимљен у Казнено-поправном заводу у Сремској Митровици, једном од три затвора у Европи у коме се спроводи програм ресоцијализације осуђеника путем обуке паса и једином у Европи у коме постоји прихватилиште за псе у самом затвору.

Продуцент, редитељ и сценариста филма је Дејан Петровић. Филм је снимљен у копродукцији Независног филмског центра „Филмарт” и продуцентске куће Cinnamon Films, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Филмског центра Србије.

ФОТО: Милица Ђорђевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up