Дом здравља Пожега – млада докторка враћена на посао

Пожега – У пожешком Дому здравља опремљене су две ковид амбуланте, како пацијенти, који долазе на преглед, не би дуго чекали. Цео средњи део зграде је намењен за преглед особа са симптомима ковида, а улаз је могућ и са предње и са задње стране Дома здравља.

Уз помоћ Војске Србије постављени су и шатори где Пожежани који чекају могу да се склоне од сунца или кише. Последњих дана у овим амбулантама дневно се прегледа између 30 и 40 пацијената. Директорица Дома здравља др Вера Матовић каже да тренутно има довољно свих врста тестова, а да уобичајена процедура подразумева преглед лекара, лабораторијску анализу крви и ренгенско снимање плућа. Пацијенти са блажом клиничком сликом се са прописаном терапијом враћају кући, а они са тежом, у зависности од резултата теста, се упућују у ужичку болницу или у болницу на Савинцу.

Сви  Пожежани могу рачунати и на редовне психолошке прегледе лекара, а све остале службе у Дому здравља Пожега раде по устаљеном распореду, уз примену свих неопходних мера заштите од коронавируса, казала је гостујући у нашем јутарњем програму др Вера Матовић.

Ситуација око младе докторке Дома здравља у Пожеги М. Ђ. која је суспендована до окончања дисциплинског поступка, након што је на друштвеним мрежама објављена фотографија на којој се види како прегледа пацијенте ван амбуланте, испред врата, на тераси поменуте здравствене установе, решена је захваљујући разумевању надлежних на најбољи могући начин и докторка ће већ данас, након разговора са управом Дома здравља у Пожеги, бити враћена на посао, додала је др Вера Матовић.

Комплетан разговор са др Вером Матовић можете чути кликом на стрелицу доле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up