Донација за младе пољопривреднике

У Пољопривредној школи “Љубо Мићић”, пре два дана, потписани су уговори између фондације “Ана и Владе Дивац” и представника локалних самоуправа Пожеге, Горњег Милановца, Чајетине, Ариља и Ужица о обезбеђивању донација за младе пољопривреднике.

Ово је трећа година како одабрани ученици завршних разреда ове средње школе добијају поршку за проширење постојећег или покретање новог бизниса на породичном газдинству. Средствима која обезбеђује Фондација “Дивац” и локалне самоуправе биће купљена опрема неопходна за реализацију најбољих пројеката које ђаци треба да ураде до краја марта.

Пре две године, у првој години реализације овог пројектра, средства за набавку опреме и механизације, од локалних самоуправа, одвајала је само Пожега, док су се прошле прикључиле и Ариље и Горњи Милановац, а сада развој села на овај начин подржавају и Чајетина и Ужице. Пожега учествује са 600 000 динара, а укупан износ средстава обезбеђених за ове намене је 3 200 000, каже Урош Делић из Фондације “Ана и Владе Дивац”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up