Др Милош Божовић: Спремамо се за нови удар коронавируса

Ужице – У претходна 24 сата COVID-19 је потврђен код 31 лица са подручја Златиборског округа: Пријепоље –14, Пожега – 6, Косјерић – 3, Ужице – 3, Ариље – 2, Прибој – 2 и Чајетина – 1. Од почетка епидемије до данас укупно је потврђено 2843 случајева инфекције вирусом на територији Златиборског региона, од чега у  Пожеги 349.

Здравствене установе у нашем крају спремају се за нови удар коронавируса. Директор здравственог центра Ужице Милош Божовић оцењује да су ресурси знатно спремнији него што су били у другом таласу вируса. Недавно је у болници на Савинцу инсталиран централни систем за снабдевање кисеоником, почела је са радом и нова ковид амбуланта испред Инфективног одељења у Ужицу, а др Божовић каже да је било још значајних инвестиција.

Током пандемије вируса корона, Здравствени центар добио је два мобилна рендген апарата, 27 пацијент монитора и 19 респираторa. Возни парк богатији је за неколико нових санитетских возила, набављених уз помоћ привредника, државних предузећа и донатора.

Директор здравственог центра напомиње да је са радом у Ужицу почео и Центар за прикупљање ковид плазме, а очекује се и отварање ПСР лабораторије. Од Министраства здравља стижу средства за нови скенер и нову ангио салу, истиче др Божовић.

ФОТО: Ненад Ковачевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up