Други уписни рок на Факултету техничких наука у Чачку

Чачак – После завршеног првог уписног рока на већини факултета у Србији остало је слободних места за која ће кандидати моћи да конкуришу почетком септембра у оквиру другог уписног рока.

Што се тиче Факултета техничких наука у Чачку, на основним четворогодишњим академским студијама у другом уписном року има места за 35 буџетских и 30 самофинансирајућих студената.

За студије из буџета на Електротехничком и рачунарском инжењерству има 21 место и 10 за самофинансирајуће. Седам буџетских места је слободно на студијском програму Мехатроника и једно на Информационим технологијама. На Инжењерском менаџменту слободно је по пет места и за буџетске и за самофинансирајуће студије, док је једно буџетско и 10 самофинансирајућих места слободно на студијском програму Предузетнички менаџмент.

Пријављивање кандидата је од 26. августа до 1. септембра 2020. године, а полагање пријемног испита биће 4. септембра у 11 сати.

Школарина за самофинансирајуће студенте је као и претходних година, износи 81 хиљаду динара и може се измирити у више месечних рата.

Ове године на ФТН у Чачку уписано је 239 студената, од којих је највише на студијама Информационих технологија.

Према речима продекана за наставу др Милана Плазинића, због мера заштите, 46. генерација уписаних студената на ФТН реализовала је предуписне активности, припремну наставу, пробни пријемни и пријављивање на конкурс у нешто другачијим околностима, тако да је већина кандидата  практично први пут била у згради факултета приликом полагања пријемног.

  • Одређени број кандидата није показао добар резултат на пријемном испиту због чега нису успели да стекну индекс ФТН. Уверени смо да је један од разлога био и тај што после 12 година, из објективних разлога, кандидати први пут ове године нису долазили у установу на припремну наставу, а непосредни контакт у факултетском амбијенту претходних година утицао је на јачање самопоуздања кандидата и добар крајњи резултат. – рекао је продекан Плазинић и изразио очекивање да ће кандидати искористити доступност асистената електронским путем да се боље припреме за упис у другом уписном року.

У складу са Законом, на терет буџета у овом року могу се уписати и

  • три студента са инвалидитетом;
  • 2 студента припадника ромске националности;
  • 3 студента држављанина Републике Србије који су у школској 2019/2020. години средњу школу завршили у иностранству.

Пријављивање кандидата за полагање пријемног на ФТН обавиће се електронски или доласком на факултет.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up