Други уписни рок на ФТН u Чачку

После првог уписног рока на Факултету техничких наука у Чачку остало је 68  слободних места за упис у прву годину студија на студијске програме основних академских студија и 181 слободно место на пет студијских програма основних струковних студија.

У другом уписном року за четворогодишње академске студије, што се тиче студија из буџета, слободно је 11 места на Информационим технологијама, пет на Електроенергетици, једно место на Рачунарском и софтверском инжењерству, четири места на Инжењерском менаџменту и 21 место на трогодишњим академским студијама Информационе технологије у машинству. Такође, на располагању је укупно 26  места намењених самофинансирајућим студентима.

За трогодишње студије основних струковних студија слободно је 68 буџетских и 113 самофинансирајућих места. Највише места за студије из буџета има на Електротехници и рачунарству: 27, на Машинству и инжењерској информатици 15, Графичкој техници 13,  Производном и еколошком менаџменту 11 и два места на информационим технологијама.

Према ранијим најавама, до другог уписног рока очекује се и акредитација новог трогодишњег студијског програма Одевно инжењерство и дизајн који поред класичног начина студирања предвиђа и модел дуалног образовања.

ФТН у Чачку је после интеграције са Високом школом струковних студија најбројнији Факултет на крагујевачком Универзитету и ове године у првом уписном року било је 623 слободна места за будуће бруцоше.

Други уписни рок почеће 1. септембра пријављивањем кандидата које ће трајати закључно са 3. септембром. Пријемни испити су планирани: 7. септембра за основне струковне студије и 8. септембра за основне академске студије. Упис примљених кандидата биће од 13. до 15. септембра.

Износи годишњих школарина за самофинансирајуће студенте су: 81 хиљада динара за академске и 70  хиљада динара за струковне студије.

Детаљније информације о упису на Факултет техничких наука у Чачку доступне су на сајту Факултета као и  материјали за припремање пријемног испита.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up