Стање безбедности на подручју полицијске управе Ужице за месец фебруар 2024.

Ужице – Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу током фебруара 2024. године остварили су добре резултате рада и одржали повољно стање безбедности.

Током фебруара откривено је и пријављено укупно 75 кривичних дела, што је за 9% мање у односу на исти месец прошле године, од којих је 66 кривичних дела из области општег криминала, 5 кривичних дела из области привредног криминала, 3 дела из области еколошког криминала и 1 делo из области високотехнолошког криминала. Полицијски службеници расветлили су 68% кривичних дела општег криминал извршених од стране непознатих лица.

Извршено је 9 кривичних дела против живота и тела и 18 кривичних дела против имовине. Током фебруара полиција је запленила више од 800 грама марихуане и мању количину кокаина.

У области јавног реда и мира остварено је повољно стање, будући да нису регистровани тежи облици нарушавања јавног реда. Евидентирано је 41 јавно окупљање. По Закону о јавном реду и миру евидентирано је 35 прекршаја, од којих је 11 извршено на улицама и на тргу, док је 7 извршено у угоститељским објектима.

У фебруару 2024. године на путевима које покрива Полицијска управа у Ужицу догодилo се укупно 29 саобраћајних незгода, од којих 9 са настрадалим лицима, у којима је погинуло 1 лице, 3 задобила тешке, а 8 лаке телесне повреде. Према категоријама учесника у саобраћају, погинуо је возач путничког возила, а међу повређенима највише је путника у путничким возилима – 5 и возача у путничким возилима – 4.

У контроли саобраћаја откривено је 4.577 саобраћајних прекршаја. Из саобраћаја је искључено укупно 357 возача, од којих 174 због управљања возилом под дејством алкохола и 12 под дејством психоактивних супстанци.

У току месеца фебруара 2024. године на подручју Полицијске управе у Ужицу регистровано је 11 миграната, од којих је 10 изразило намеру за добијање азила у Републици Србији. На подручју Полицијске управе у Ужицу извршена је пријава боравишта за више од 7.060 страних држављана, што је за 18% више у односу на исти месец претходне године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up