Двојица пожешких пољопривредника награђена на „Жестивалу“

Ужице – На овогодишњем „Жестивалу“ – фестивалу воћних ракија одржаном у Ужицу, и ове године учествовала је и општина Пожега.

Велики број ужичана али и посетилаца из околиних места је могао да ужива у експонатима изложеним на 7.„ЖЕСТИВАЛУ“ – фестивалу воћних ракија који се већ традиционално крајем августа одржава у Ужицу.

Међутим, ово није само фестивал воћних ракија већ смотра целокупног културног наслеђа које треба очувати, рекла је између осталог градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић, отварајући овогодишњи „ЖЕСТИВАЛ“.

Део те заоставштине коју треба сачувати за генерације које долазе могла се видети и овде али ипак, традиционална жестока пића су била у првом плану.
Стручни жири је и ове године имао тежак задатак да оцени преко 60 узорака пријављених у званичној конкуренцији.

Тако су у званичном програму уручене медаље и признања за најбоље у различитим категоријама, а у категорији пољопривредних газдинстава, за најбољу ракију је проглашена ракија Стојана Тасића из Аранђеловца, чија се, једна од ракија продавала и по 6 хиљада динара.

На овогодишњем ЖЕСТИВАЛУ учествовала је и општина Пожега, односно Туристичка оргнизација Пожеге са својом понудом где су предњачиле ракије пожешких пољопривредника.

Њихове ракије нису још као Стојана Тасића али не значи да неће бити јер је ракија Милана Цициовића из Папратишта добила златну а Радојка Марића из Љутица – сребрну медаљу.

Због свега овога, општина Пожега ће и убудуће учествоавти на оваквим и сличним манифестацијама јер се тако промовишу све вредности нашег краја додао је Радоица Бурлић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up