Награда „Етнобренд године“ Земљорадничкој задрузи “Морава“ из Горобиља

Пожега – Недавно су у Београду додељене традиционалне награде „Етнобренд године“ за 2020, у организацији економског портала Привредни.рс и Задружног савеза Србије, а уз подршку Министрства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Међу добитницима признања, за своје производе, нашла се и Земљорадничка задруга “Морава“ из Горобиља.

У категорији нових производа пажњу су привукли пресованим киселим купусом са додацима. Овај успех је показао да је њихова идеја да је потребно купцима понудити “нешто мало другачије” била оправдана, каже Бранко Варничић директор задруге Морава.

Земљорадничка задруга “Морава” из Горобиља је 2019. године добила подстицајна средства у оквиру Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Републике Србије. Новац су усмерили у прераду, са намером да својим члановима пруже могућност, да уместо сировине, продају готов производ. Изградили су неколико мини хладњача, набавили опрему за прераду и паковање воћа и поврћа и кренули у посао са киселим купусом.

Поред Земљорадничке задруге “Морава“ награда  “Етнобренд године” припала је и млекари “Село град” из Пожеге, у категорији млеко и млечни производи, за робни бренд зрели кајмак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up