Факултет техничких наука у Чачку обележио 48 година успешног рада

Чачак – Свечаном академијом обележено је 48 година рада Факултета техничких наука у Чачку и 63 годинe високог образовања. Свечаности су присуствовали државни секретар Министарства просвете, предстваници кинеске амбасаде, Универзитета у Крагујевцу и Града Чачка, као и професори са међународних универзитета, декани и продекани факултета, директори средњих школа, представници привреде, најбољи студенти и други уважени гости.

У поздравном обраћању декан Факултета, проф. др Данијела Милошевић, истакла је да Факултет техничких наука у Чачку у својој 48. години академског и 63. години високог образовања поносно чувао статус једне од највећих научно-образовних институција у централној и западној Србији за стицање нових знања, примену савремених технологија и истраживања окренутих ка иновацијама. Проф. др Милошевић додала је да Факултет данас реализује наставу кроз 25 акредитована студијска програма на свим степенима академских и струковних студија, као и да су у све студијске програме укључени стручњаци из привреде који студентима преносе актуелна искуствена знања и вештине из својих компанија.

Свечана акдемија била је прилика да се награде и најбољи студенти основних академских и струковних студија. Десет најбољих студената је добило награду Факултета, али и награде компанија из привреде и фондова. Такође, декан Факултета проф. др Данијела Милошевић  доделила је признања и захвалила се  компанијама, предузећима, образовним установама које су свесрдно помагале у остваривању мисије Факултета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up