Фестивал еколошког филма у Ариљу

Ариље – Еколошко удружење Рзав из Ариља се годинама уназад бави заштитом реке Рзав, али и другим еколошким проблемима који се тичу становника Ариља. Ове године решили су да оду корак даље и организују први Фестивал еколошког филма „Нек Рзав мирно тече“, који ће се у овом граду одржати од 25. до 27. августа. Наташа Миливојевић и Владан Илић, из Еколошког удружења Рзав, који су били гости нашег радија, кажу да су и на овај начин хтели да еколошку свест подигни на виши ниво.

Овај први фестивал окупио је седам филмова, не само из Србије већ и иностранства, односно Албаније, Хрватске, Словеније, и на тај начин постао и међународни, каже Владан Илић. Према његовим речима фестивал нема такмичарски карактер, тако да неће бити награда, али ће аутори филмова добити плакете. Сама организација је била захтевна, али је све урађено на време и сада је остало само да се сачека свечано отварање, које је планирано за сутра у 19 сати, у Градској галерији изложбом слика Јаше Јосимовића, да би потом почела и пројекција филмова у сали Соколског дома, каже Илић.

Овај фестивал је део кампање, која је покренута прошле године, а тиче се, пре свега, заштите речних токова, каже Наташа Миливојевић. Пројекат, а и сам фестивал, подржан је од стране глобалне организације за заштиту животне средине The Nature Conservancy и општине Ариље, додаје Наташа Миливојевић. План је да фестивал прерасте у традиционални и да се већина дешавања, у наредним годинама, у оквиру фестивала, одвијају на самом Рзаву, додаје Миливојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up