Фестивал кратког документарног филма

Пожега – Вечерас у Пожешком биоскопу почиње Фестивал кратког документарног филма, чије се друго издање у оквиру Интеракције одржава истоврено и у  Чачку и Ужицу. Публика ће у наредних пет дана моћи да погледа укупно 17 филмова у два програма. У оквиру Interscreen-a биће приказани документарци учесника Кампа и Радионице. Поред тога, у такмичарском делу пре публиком ће се наћи стилски и тематски различити кратки документарни филмови најзначајнијих светских аутора.  Пројекције су сваке вечери од 20 сати, а улаз је слободан, каже извршна директорка Интеракције 2023. Слађана Петровић Варагић.

Учесници филмског кампа “Интеракција 2023.” већ су снимили филмове  на тему “одлив мозгова” и у току је њихова монтажа. Премијерно приказивање биће организовано 22. августа у Чачку, а традиционално дан касније филмове ће моћи да погледа и публика у Дворани Културног центра Београда.

Овогодишња „Интеракција” обухвата 6 различитих програма, а већина се одвија у Чачку који је ове године и национална престоница културе. Следеће године домаћин Интеракције, али и нова престоница културе биће Ужице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up