„Филмарт“ креирао нови програм у области филмске едукације

Пожега – Независни филмски центар „Филмарт“ креирао је нови програм у области филмске едукације усмерен према локалној заједници. У оквиру ”Филмског едукативног центар за активизам(FecAkt)” биће организоване радионице из области филма и филмску продукцију документарних филмова у које ће бити укључене различите групе грађана од младих, старих, незапослених, родитеља деце и младих са инвалидитетом и других.

Редитељ Дејан Петровић позива Пожежане који желе да науче нешто више о „причању  приче“ филмским средствима, о сценарију и документарном филму да се пријаве на конкурс који је отворен до 3. децембра. Идеја је да се допринесе унапређењу комуникације унутар заједнице и покрене дијалог који ће водити ка видљивости свих друштвених група и њихових потреба, каже Петровић. Након радионица сценарија, на пролеће, планирао је снимање 4 кратка документарна филма у Пожеги.

Дејан Петровић управо се вратио из Амстердама где је његов филм „Прилагођени” имао светску премијеру на највећем и једном од најзначајнијих фестивала документарног филма у свету – IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up