Филмарт у потрази за младим филмским талентима

Пожега – Независни филмски центар Филмарт из Пожеге, расписао је конкурс за упис полазника у Филмски едукативни центар Интеракција (ФЕЦИ) – петомесечни едукативни програм намењен средњошколцима са територије Моравичког и Златиборског округа који желе да науче како се пише сценарио, снима, монтира и режира филм.

У оквиру овогодишњег ФЕЦИ-ја, сваке суботе, од 3. јула до 27. новембра, полазници ће похађати радионице које ће бити реализоване у Пожеги. Петнаест полазника, у току прва три месеца, кроз предавања и реализацију практичних вежби, биће упознати са основама писања сценарија, као и основама језика и граматике филма, а затим ће кроз консултације са ментором учествовати у продукцији краткометражног играног филма“, изјавио је Дејан Петровић, директор НФЦ „Филмарт“, који ће бити и један од предавача и ментора.

Право учешћа на конкурсу имају средњошколци који су рођени или похађају школу на територији Златиборског или Моравичког округа и који се пријаве на конкурс, који је отворен до 20. јуна 2021.

„За учешће у програму ФЕЦИ није неопходно да кандидати имају искуства у области филма, већ ће циљ комисије, која ће обавити разговор са њима, бити да препозна надареност и изабере оне који су најталентованији“, истакао је Петровић и додао да ће комисија процењивати креативност, способности и вештине неопходне за бављење филмским стваралаштвом, као и мотивацију кандидата.

ФЕЦИ је покренут од стране „Филмарт“-а 2011. године и до данас је уписано пет генерација полазника. Двадесет младих из овог дела Србије (Моравички и Златиборски округ), који су похађали ФЕЦИ, уписало је режију, глуму, камеру, монтажу, продукцију на домаћим филмским академијама.

Програм ФЕЦИ 2021 је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије и бесплатан је за полазнике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up