Филмоскопија у Пожеги

Пожега – Након септембарске посете Суботици, редакција Филмоскопије наставља критичарску турнеју у Пожеги.

Програм ће се одржати у просторијама удружења ГАСИ (Грађанска алијанса за социјалну инклузију, Књаза Милоша 8 – просторије Форце ). У петак 20. октобра од 19 сати, Ива Лековић и Катарина Кољевић ће, најпре представити рад Филмоскопије, након чега ће уследити бесплатна пројекција филма Терет (Огњен Главонић, 2018).

У суботу 21. октобра, такође у просторијама ГАСИ, Ива Лековић и Катарина Кољевић (чланице редакције Филмоскопије) водиће радионицу филмске критике за младе.

Радионица ће трајати од 11 до 16 сати, са једночасовном паузом. Заинтересовани могу да се пријаве за радионицу попуњавањем кратког формулара на https://rb.gy/h7xvy

Критичарска турнеја део је пројекта Филмоскопија – децентрализована критика, који за циљ има развијање критичке мисли код младих, промовисање филмске културе и српског филма, децентрализацију филмске понуде, те упознавање младих са филмским остварењима која покрећу дијалог о акутним проблемима нашег друштва. У оквиру истог пројекта, недавно је објављена и књига Филмоскопија – Одабрани текстови о савременом српском филму 2010-2023.

Портал Филмоскопија је основан 2019. године, под покровитељством Филмског центра Србије, а у сарадњи са Независним филмским центром Филмарт из Пожеге.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up