Форца помаже у реализацији добрих идеја

Пожега – Уколико имате добру идеју, за решење конкретног проблема или изазова у локалној заједници, можете лако доћи до техничке и финансијске подршке за њену реализацију.

Пожешка Форца је локални ресурс центар који ће бити на располагању неформалним групама грађана са подручја Колубарског, Моравичког и дела Златиборског округа. Групе од бар три члана до 6. марта могу да поднесу предлог пројекта, а уколико рализација буде одобрена могу рачунати и на финансијску подршку од 235 000 динара, каже Горан Ђукић из Форце. Није потребно да група буде регистрована као удружење грађана нити да има претходног искуства.

Неке од активности које се могу спроводити у оквиру овог програма су кампање за подизање свести локалног становништва о одређеном проблему, затим уређење јавног простора (паркова, међублоковског простора, пешачких и бициклистички стаза) или ангажовање заједнице кроз различите формате (петиције, трибине, уличне акције).

Овај програм се реализује у оквиру пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“ који Београдска отворена школа спроводи у партнерству с организацијама цивилног друштва у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up