ФТН Чачак – изложба прве генерације студената студијског програма Одевно инжењерство и дизајн

Чачак – На Факултету техничких наука у Чачку је 22. 05. 2024. године отворена самостална изложба прве генерације студената завршне године студијског програма основних струковних студија Одевно инжењерство и дизајн.

Студенти су имали прилику да изложе одевне предмете у чијој су реализацији учествовали од самог почетка до краја, од скице до модела, а израђивали су их у компанијама-партнерима факултета које су препознале значај дуалног модела студија и пружиле важну подршку његовом развоју и унапређењу. Изложба је настала као део пројекта RFC (Regional challenge fund) Факултета техничких наука, а који има за циљ што веће запошљавање кадрова у области текстила. Компаније из света текстила су сагледале и на прави начин искористиле значај целокупног процеса школовања будућих колега, који су ангажовани у свим сегментима настанка одевних предмета,од почетне идеје и скице, преко избора материјала и израде, до финалне реализације.

Дуални модел студија који подразумева стицање како теоријских, тако и практичних знања, у први план ставља учење кроз рад. Партнери из текстилне индустрије Tiffany production, P.S., Boa, Weltex, Eurotay и многе друге, ће се и убудуће трудити да задрже овакав начин сарадње са Факултетом техничких наука у Чачку у циљу запошљавања квалитетних кадрова у временима која долазе.

Изложба ће на Факултету техничких наука у Чачку бити отворена до среде, 29. маја 2024. године , па вас позивамо да је посетите у том периоду од 10 до 17 часова и на тај начин пружите подршку раду наших студената.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up