ФТН Чачак – почело пријављивање кандидата за пробни пријемни испит

На Факултету техничких наука у Чачку почело је пријављивање кандидата за пробни пријемни испит за будуће студенте. Бесплатна  провера знања  за кандидате који ће ове године конкурисати за упис у прву годину студија биће организована у суботу, 12. јуна  2021. г. у 11 сати.

На пробном пријемном кандидати ће проверавати знање из једног од предмета који је понуђен на студијском програму за који ће конкурисати и будући студенти ће имати прилику да се упознају са процедуром реализације предстојећег пријемног испита.

Начин реализације пробног пријемног испита биће усклађен са околностима о чему ће кандидати бити благовремено обавештени преко сајта факултета и посредством мејл адресе коју кандидат наведе у обрасцу пријаве.

Пријављивање кандидата обавља се посредством сајта Факултета техничких наука закључно са 10. јуном 2021. год.  http://www.ftn.kg.ac.rs/probniprijemni

У прву годину студија у школској 2021/2022. години на Факултету техничких наука студенти ће се  уписивати на студијске програме:

  • основних академских студија где је за шест студијских програма на располагању 308 слободних места  и
  • основних струковних студија на којима има 315 слободних места.

Поред пет акредитованих програма струковних студија у току је акредитација студијског програма  Одевно инжењерставо и дизајн на коме ће бити места за 40 студената од чега њих 20 ће студирати по дуалном моделу образовања. Прва генерација будућих струковних инжењера из области одевног инжењерства  биће уписана ове школске године, а потреба за образовањем тих кадрова потекла је из привреде.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник