Годину дана од покретања Будимке

Пожега  – Пре годину дана свечано је са радом почела ревитализована фабрика Будимка. Некадашњи гигант у преради воћа и поврћа, крајем 2019 године, добио је новог власника, који је у обнову производних линија и почетак производње уложио преко 5 милиона евра. На листи производа „нове Будимке“ нашло се за сада око 25 производа, а ускоро ће се око 50 артикала, осим на домаће тржиште, пласирати и у иностранство. .

Милан Котарац, директор производње у Будимци, се нада да ће њихов слатко-кисели програм имати своје купце и стићи и до иностраних тржишта. „Кренули смо са 50 радника и за годину дана та бројка је више него удвостручена. Фабрика ће упошљавати и сезонске раднике. Отворена је хладњача и погон концентрата и каша, а потписани су и кооперантски уговори са пољопривредницима“, казао је Котарац.

Од почетка марта са радом је почела продавница у кругу фабрике Будимка, у улици Војводе Мишића, у којој су купцима доступни производи који излазе из погона ове фабрике. За сада су у понуди џемови и сокови. Фабрика се спрема за прве овогодишње откупе поврћа, па ће у сезони бити потребе и за додатним запошљавањем, казао је за наш радио Милан Котарац, директор производње у Будимци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up