Голд гондола: Инвестиција отплаћена почетком 2022. године, а сада се размишља и о проширењу

Златибор – Голд гондола на Златибору до сада је превезла око 470 000 путника. До половине јануара, када се навршава друга година од почетка рада, очекује се да број оних који су користили услуге гондоле буде пола милиона. Бојана Божанић, директорица ЈП „Голд гондола“, не крије задовољство постигнутим. Инвестиција је отплаћена већ почетком 2022. године, а сада се размишља и о проширењу.

Током године било је неколико привремених пауза у раду ради унапређења система и грађевинских радова на станицама. Тренутно гондола ради само викендом, а свакодневно функционисање очекује се од средине децембра. У новој години циљ је обогаћивање садржаја, али и постављање новог крака гондоле.

“Увек планирамо неке нове инвестиције у сарадњи са оснивачем. Један од нових пројекта је 4.5 км од међустанице на Рибничком језеру до Чиготе. Кренућемо са припремним радовима током следеће године како би се сама инвестиција реализовала, а онда да одаберемо најповољнијег и извођача и произвођача опреме. Сасвим сигурно, на основу искуства које смо имали до сада, мислим да ће све трајати доста краће”, каже директорица златиборске гондоле. Она позива пожежане да током зимске сезоне буду гости Златибора и Голд гондоле јер ће моћи да уживају у новим садржајима. Планирано је послужење традиционалним златиборским производима у кабинама гондола, као и различите зимске занимације на међустаници попут грудвања и санкања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up