Голд гондола је више од вожње

После три године рада, од 11. јануара 2021. године, златиборска гондола је постала највећа туристичка атракција и мерило савременог туризма. Од центра Златибора до врха Торник сваког дана креирају се нови облици забаве у природи скројене по мери модерног туристе. На тој траси дугој девет километара настају најлепше успомене са драгим људима и та емоција је кључ успеха Голд гондоле.

„Када смо направили прве кораке у реализацији вишедеценијског златиборског сна остварење је деловало далеко, али показали смо веру. Када смо почели да градимо Голд гондолу сваки метар захтевао је истрајност и тада смо показали снагу заједништва. Када је је гондола превезла прве путнике показали захвалност свима који су нас подржали на путу изазова. Када су стигле прве похвале за велике успехе погледали смо у најмлађе генерације и оставили им највреднији поклон – визију будућности. На путу ка остварењу великих циљева потребно је сваког дана подсећати себе на мале дневне победе које нас приближавају остварењу сна. За ове три године поносни смо највише на три ствари: превезли смо скоро 800 000 путника, подржали смо локално предузетништво кроз наше услуге и постали инспирација туристичким центрима у региону. Свесни овога, инспирисани смо да у овој години достигнемо бројку од миллион задовољних путника који ће понети незаборавне успомене са Златибора“, поручила је директорке ЈП „Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић.

У знак захвалности и обележавања овог дана прва три путника Голд гондоле ће 11. јануара имати беспалтну вожњу и пиће у Гондола бару.

Златибор је током новогодишњих и божићних празника оборио све рекорде посећености, а гондола је за првих десет дана јануара превезла око 20 000 путника. Ова бројка није била изненађујућа имајући у виду разноврсне садржаје због којих се велики део посетилаца враћа. Гондола је место на коме забаву могу пронаћи све генерације, нарочито породице са децом.

„Ова година почела је у знаку зимске сезоне и програма „Бег на снег“ који посетиоцима сваког дана нуди забавне активности, и када снега нема. Настављамо у духу здравих стилова живота по којима смо препознатљиви, па су тако понедељком нашим гостима у понуди спортске активности – бесплатни часови нордијског скијања и полигони са препрекама. Уторком је „Златиборска чајанка“ када су понуди топли напици у Гондола бару са
попустом од 50 одсто. Зимске радости су резервисане за среду којој се највише радују малишани и тада се одржавају креативне радионице, потрага за Златном шишарком, као и активности на снегу уколико га има. Четвртак је дан за љубитеље уметности и сликања уз укусно вино под називом „Четкица и чашица“, а сваког другог четвртка одржава се „Снежни лонац“ односно припрема традиционалних златиборских специјалитета које гости могу дегустирати у незаборавном природном амбијенту. Петак и суботу смо оставили за Журке на врху, за све младе духом и енергијом, попут доживљаја дневних журки у светским планинским центрима“, каже Божанић.

После три године рада гондола није само вожња, већ целодневна забава и синоним за савремену туристичку понуду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up