Голд гондола обележила Светски дан чистих планина

Златибор – Под слоганом “Удружено за чистије планине”, златиборска „Голд Гондола” данас је обележила Светски дан чистих планина акцијом прикупљања отпада на делу трасе гондоле коју су подржала јавна предузећа и установе са Златибора и из Чајетине.

Учесници су на Торнику сакупљали отпад, на међустаници је расклоњено грање, а деца из еколошке секције ОШ “Димитрије Туцовић” и КК “Рујно” су посадила тује, луковице и украсно биље.

– Са жељом да симболично покажемо колико водимо рачуна о природи и да околина коју нудимо туристима буде чиста,обележили смо овај дан. Сви ми, који смо учествовали у овој акцији чишћења ,представили смо јавности каква нам је свест о заштити животне средине. Ми то не радимо само данас, већ о томе свакодневно водимо рачуна са жељом да те навике пренесемо и на посетиоце Златибора , нарочито сада када је почела примарна селекција отпада у Општини Чајетина – рекла је директорка ЈП “Голд гондола Златибор” Бојана Божанић.

У акцији организованог чишћења, поред деце, учествовали су пријатељи и сарадници Голд гондоле: ТРК „Златибор”, ТО „Златибор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник