И овог викенда бесплатни прегледи у пожешком Дому здравља и болници на Савинцу

Пожега – У здравственим установама у Србији и предстојећег викенда виће организовани бесплатни превентивни прегледи здравља. Усмерени су првенствено на откривање проблема са повишеним крвним притиском и дијабетесома, али да ће у акцију бити укључени и лекари других специјалности.

У Дому здравља Пожега сутра и прекосутра од 8 до 12 сати  моћи ће да се обаве стоматошки прегледи, а у недељу ће у истом термину радити и ОРЛ амбуланта за прегледе слуха. Другог дана викенда биће отворена и лабораторија, где ће, од 8 до 10, моћи да се  преконтролише крвна слика и ниво шећера у крви.

Бесплатни прегледи намењени и онима који немају здравствено осигурање вршиће се сутра и у болници на Савинцу. Др Драгана Дробњак обављаће интернистичке прегледа без заказивања, а радиће и болничка лабораторија за анализу крвне слике и нивоа шећера у крви.

Одлуком Министарства здравља Републике Србије превентивни здравствени прегледи биће доступни становништву и у Општој болници Ужице, где ће, и у суботу и у недељу, радити лабораторија, радиологија, Интерно одељење, неурологија, хирургија, гинекологија, урологија, очно, кожно и одељење педијатрије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up