Инмолд канцеларија на Машинском факултету у Београду

Пожега / Београд – На Машинском факултету у Београду недавно је отворена Инмолд канцеларија са циљем бољег повезивања са стипендистима који студирају у Београду. Кроз ову сарадњу, Инмолд жели не само да пружи вредно искуство својим стипендистима, већ и да инспирише друге студенте да им се придруже. Ова иницијатива представља мост између теорије и практичних вештина и омогућава студентима да уз учење решавају и конкретне радне задатке, каже власник компаније Инмолд Горан Јанковић.

“Пошто се у Београду задесило четворо наших студената, на трећој, четвртој и петој години и пошто имамо добре односе са Машинским факултетом ми смо у договору са деканом добили један простор на располагање. То је око четрдесетак квадрата, са намером да направимо шест радних места где ће наши студент који су сад на факултету моћи да дођу да раде и своје послове, уче, припреме се за испите ако им то одговара, али и да раде за фирму. Преко интернет се може повезати са нашим серверима у фирми и радити у истим софтверима у којима раде овде наши људи. Средили смо ту учионицу и то већ наши студент користе, а пошто су то студенти међу бољима на својим годинама они могу да препознају своје добре колеге, талентоване, одаберу их и покушају да их привуку да долазе прво у ту учионицу. Тако ће стећи утисак каква је то фирма Инмолд, а онда се можда одлуче да или са даљине или да дођу у Пожегу да раде у Инмолду. То нам је главни циљ био”, каже Јанковић.

Инмолд у овом тренутку има 10 стипендиста на високошколским установама у Београду, Крагујевцу, Краљеву и Чачку. Висина новчаног износа који им припада се повећава са сваком новом савладаном годином студија, а додатна примања остварују уколико у фирми одрађују летњу праксу или раде неки конкретан посао за Инмолд. Ово предузеће стипендије тренутно обезбеђује и за 28 средњошколаца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up