Интеракција 2022 у три програмске целине

Пожега – Документаристи из различитих делова света и овог августа ће се окупити на овогодишњем издању ИНТЕРАКЦИЈЕ, која се реализује у организацији Независног филмског центра Филмарт.

Специфичност овогодишње Интеракције је у томе, да ће поред раније устаљена два програма – студентског филмског кампа и радионице документарног филма), по први пут бити одржан и Интеракција: фестивал кратког документарног филма, као трећа програмска целина.

Интеракција: студентски филмски камп (8 – 24. август) је програм који ове године доживљава своје седамнаесто издање, а у оквиру кога ће 15 студената филмских академија из целог света учествовати у продукцији три кратка документараца, који ће бити снимани у Ужицу, Чачку и Пожеги. Камп се реализује од 2006. године у циљу промовисања кратког документарног филма међу студентима филмских академија и подстицања размене знања и искуства кроз рад у мултинационалним екипама. Током шеснаестогодишње реализације кампа учествовало је више од 260 учесника из преко 60 земаља, студената више од 100 филмских академија. Снимљена су 53 документарна филма и освојено преко 20 награда на филмским фестивалима широм света.

Интеракција: радионица документарног филма (17 – 24. август) је интензивни, седмодневни програм који укључује предавања из области креативног документарног филма, панел дискусије, консултације са туторима и другим учесницима, као и развој шест одабраних најуспешнијих пројекта учесника радионице.

Интеракција: фестивал кратког документарног филма ће ове године од 17. до 24. августа у пожешком биоскопу, учесницима и публици, приказати најузбудљивија остварења из области кратког документарног филма која су настала у претходне две године. Уметнички директор и програмер овогодишњег издања фестивала је редитељ Дејан Петровић, оснивач и директор Интеракције. Фестивал се састоји из такмичарског програма и два пратећа програма – У фокусу: Пољска и Интерсцреен. Интеракција фестивал настоји да постане место сусрета публике и аутора, место приказивања кратких креативних документараца и дугих разговора о њима.

Овогодишњи програми су подржани од стране Швајцарске владе, у оквиру пројекта „Култура за демократију”, који спороводи Хартефакт фонд, Министарства културе и информисања Републике Србије, Филмског центра Србије, Града Чачка и Општине Пожега.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up