Интонирањем химне „Боже правде“ на ФТН почела школска година

На Факултету техничких наука (ФТН) у Чачку, уз интонирање химне „Боже правде“ данас је почела школска година за студенте академских и струковних студија.

Традиционални пријем студената прве године студија, у складу са епидемиолошким мерама, организован је у више група  по студијским програмима у два амфитеатра. На прву годину студија на ФТН је уписано 425 студената: 263 на основне академске и 162 на основне струковне студије. Бруцоше 47. генерације академских студија и 62. генерације струковних студија речима добродошлице дочекали су проректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Драган Ђурчић, декан ФТН проф др Данијела Милошевић, руководиоци студијаских програма, наставници, асистенти и представници Студентског парламента ФТН.

У поздравном обраћању декан проф. др Данијела Милошевић изразила је задовољство због избора Факултета техничких наука  као места где ће студенти стицати знање, наводећи да факултет стално унапређује студијске програме, квалитет образовања, сарадњу са привредом и могућности мобилности студената али и незаборавна пријатељства.  

Руководиоци студијских програма и наставници су говорили о начину рада и могућностима за лични развој које студенти у току студија. Рад у мањим групама и доступност наставника и асистената студентима, једна је од предности Факултета техничких наука у Чачку која се потврђује кроз генерације задовољних дипломаца.

Представник Студентског парламента Милош Бисерчић говорио је млађим колегама о улози Студентског парламента и најавио могућност сарадње бруцоша са старијим колегама који ће им као студенти „ментори“ бити подршка у решавању студентских дилема и тако олакшти полазак на факултет. Студенте прве године Бисерчић је позвао да се укључе у рад Студентског парламента и новим идејама обогате студентски живот на ФТН.

Уз жеље за срећан почетак студија, заједничка порука студентима прве године академских и струковних студија је да за њих почиње најлепши период у животу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up