Иван Новаковић: Мање оболелих, али и даље без опуштања. Продужено радно време угоститељских објеката са баштом

Пожега – И овог петка гост нашег радија био је заменик председника општине Пожега и заменик команданта општинског Штаба за ванредне ситуације Иван Новаковић. На почетку своје приче се осврнуо на тренутну епидемиолошку ситуацију у нашој општини. Оно што је приметно, како сам каже, на основу цифара, које саопштава Завод за јавно здравље из Ужица, је то да је видљив мали пад у броју оболелих, али то никако не значи да је ситуација добра, и да се можемо опустити. Новаковић подвлачи да бројеви на дневном нивоу не показују праву слику стања и напомиње да је и даље потребно поштовати све препоручене епидемиолошке мере.

Према његовим речима чланови општинског Штаба за ванредне ситуације свакодневно међусобно комуницирају електронски, а пре два дана одржана је и седница Штаба за ванредне ситуације, где је констатовано да је смањен број пацијената који се јављају на први преглед у ковид амбуланту Дома здравља у Пожеги. И у болници на Савинцу је мањи број пацијената. Тренутно је тамо смештено 37 пацијената, од чега је код 22 потврђен коронавирус.

Стање у Дому за старе на Савинцу је, за сада, добро. Није забележен ни један позитиван случај, што, према речима Ивана Новаковића, показује да је рад, у овој установи, од самог почетка епидемије, добро организован.

На седници Штаба се говорило и о раду угоститељских објеката, додао је Новаковић. Приметно је да је већи број људи у кафићима и ресторанима у вечерњим терминима, тако да је донета одлука о продужењу рада до 23 сата и то се односи на објекте који имају баште. Продужење радног времена ће подразумевати нешто строжија правила везана за број гостију у објекту и прописану дистанцу.

Очекује се и конститутивна седница општинског парламента. Седница ће бити одржана уз поштовање свих прописаних мера, тако да ће се, највероватније, одржати ван скупштинске сале у неком другом и већем простору. За сада није познато где ће то бити, а размишља се и о биоскопској сали, јер се мора водити рачуна о прописаним епидемиолошким мерама.

Комплетан разговор са Иваном Новаковићем можете чути кликом на стрелицу  доле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up