Иван Новаковић: Сви заједно смо у борби са коронавирусом

Пожега – Последњих дана, Штаб за ванредне ситуације општине Пожега изложен је критикама појединих удружења грађана која у својим текстовима окривљују Штаб за нестручно управљање епидемијом и за скривање података о броју заражених и преминулих грађана, казао је гостујући у „Будилнику“ Иван Новаковић, заменик комаданта Штаба за ванредне ситуације општине Пожега. Критика рада било ког јавног тела или институције је легитимна, чак и у неким аспектима пожељна уколико доприноси унапређењу рада тог субјекта, каже Новаковић.

Штаб није надлежан за вођење евиденције о броју заражених нити има начина да то ради и једини подаци са којима Штаб располаже су управо исти они који долазе из Завода за јавно здравље. Епидемија се сузбија поштовањем мера које су прописане од стране општинског и републичког Штаба,  то није некакав пожар који ће бити угашен од стране неких ватрогасаца, епидемију можемо угасити једино сви заједно, одговорним понашањем.

Активности Штаба сада су усмерене ка помоћи у раду Дома здравља и болнице у Пожеги. Штаб и општина Пожега помажу својим здравственим институцијама набавком недостајућих средстава и опреме које има довољно, а људски и просторни капацитети у нашим здравственим установама јесу искоришћени у великој мери, али се стање прати и уколико буде потребно, радићемо на стварању нових капацитета. Молимо грађане да користе маске, да се не задржавају у групама у угоститељским објектима, продавницама, на јавним површинама.

Позивамо и сва грађанска и политичка удружења која имају другачија политичка виђења, од оних које има актуелно општинско руководство, да се укључе у промоцију заштитних мера како бисмо искоренили вирус у нашем окружењу, а да све активности које су у домену политичких разлика оставимо за време када ову невољу пребродимо. Желимо да верујемо да сви имамо заједнички циљ по питању сузбијања епидемије, закључио је своје гостовање нашем радију Иван Новаковић, заменик комаданта Штаба за ванредне ситуације општине Пожега.

Комплетан разговор са Иваном Новаковићем можете чути кликом на стрелицу доле

1 коментар. Leave new

  • A je li neko iz doma zdravlja u tom štabu, pa da vam kaže koliko je suspektnih slučajeva, koliko je upućenih na testiranje i sl., a vi da ne budete birokrate pa da čekate info od zavoda iz Užica (mogli ste da prođete pored doma zdravlja pa da vidite kakva je situacija),kad svi znaju da je zagušenje sa testovima. Reagovanje na takvu situaciju jeste jedno od preventivnih i zaštitnih delovanje. Nemojte da se sakrivate iza zvaničnih podataka, nego radite reagovanjem na vreme!

    Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up