Иван Новаковић: У болници на Савинцу смештено 19 пацијената са коронавирусом

Пожега – Гост нашег радија био је Иван Новаковић, заменик председника општине Пожега. Актуелна ситуација у вези са коронавирусом је била главна тема разговора. Штаб за ванредне ситуације редовно прати дешавања у нашем граду, везана за COVID-19, каже Новаковић и додаје да велики број грађана поштује препоручене мере заштите. Према његовим речима угоститељски објекти у Пожеги поштују радно време, али поручује власницима тих објеката да обрате пажњу на дистанцу и број гостију у објектима.

Када се ради о броју оболелих ту се Штаб ослања на податке из Дома здравља, односно о томе колико се прегледа обавља у ковид амбуланти. Сада је тај број између 30 и 40, каже Иван Новаковић. Јако је тешко из тих цифара извлачити закључке, јер се ти подаци мењају од дана до дана. Он напомиње да су једини релевантни подаци, о броју наших суграђана који су позитивни, они које им доставља Завод за јавно здравље из Ужица.

Новаковић каже да има Пожежана који се лече и ужичкој болници, али и другим болницама у Србији.
У болници на Савинцу тренутно је смештено 55 пацијената, од чега је 19 позитивно на коронавирус.

Новаковић, заменик команданта општинског Штаба за ванредне ситуације, каже да сам Штаб нема велику надлежност над здравственим установама, али може да помогне приликом набавке потребне опреме. Он додаје да има доста привредника из Пожеге који су својим донацијама помогли здравствене установе – Дом здравља и болницу на Савинцу.

Новаковић је, на крају, поручио да је веома битно да сви поштујемо препоручене мере и будемо одговорни како би се опасност од заразе смањила.

Комплетан разговор са Иваном Новаковићем можете чути кликом на стрелицу  доле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up