Ивањица 2020: Корона, поплаве, град…

Ивањица – Јако олујно невреме праћено градом погодило је усуботу поподне запад Србије, а најтеже је било у општини Ивањица где је падао град величине кокошјег јајета. Председник општине Ивањица, Зоран Лазовић, каже за наш програм да је невреме праћено градом погодило највише ивањичка села Прилике, Катићи, Дубрава, Међуречје, Мочиоци, Ровци, Лука, Сивчина и Лиса.

Обилан град сручио се у широком појасу и нанео велику материјалну штету. “Падао је преко 10 минута, град величине кокошијег јајета. Уништио је сво воће и поврће, штета је велика. На појединим кућама однео је чак и цреп. Обилне падавине однеле су и некатегорисане путеве, а поједини путни правци су били одсечени“, каже Зоран Лазовић. У градоносне облаке испаљено је 50 противградних ракета, али град је ипак опустошио села.

Велика материјална штета огледа се како на усевима који су били спремни за брање, тако и на путној инфраструктури. Нисмо се још увек опоравили ни од поплава, а сада нас је поново задесила још једна елементарна непогода уз свакако незаобилазну тему корона вируса са којим се  Ивањичани веома одговорно боре, казао је, гостујући у нашем јутарњем програму, председник општине Ивањица Зоран Лазовић…

ФОТО: Инфо лига

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up