Референдум у Пожеги

Према пресеку од 10 сати излатност на референдуму о уставним променама у Пожеги је 1, 60%. Право гласа имају 23 323 бирача. Према речима председника општинске изборне комисије Милоја Благојевића сва гласачка места, укупно их је 53, отворен су у 7 сати и за сада све протиче регуларно. Током дана оне који нису у могућности да дођу до гласачког места из здравствених разлога, особе са инвалидитетом и немоћна стара лица посетитиће трочлана изборна комисија и обогућити им да се изјасне.

До 14 сати излазност гласача у Пожеги била је 13,40%. Изјашњавање на референдуму о уставним променама за сада протиче без проблема, кажу у општинској изборној комисији. Јутрос у 7 сати отворена су 53 гласачка места на којима право гласа може искоритити 23 323 Пожежана. У преподневним сатима излазност је била мала, па се до 10 сати изјаснило само 1,6% од уписаних гласача. Током дана оне који нису у могућности да дођу до гласачког места из здравствених разлога, особе са инвалидитетом и немоћна стара лица посетитиће трочлана изборна комисија и обогућити им да се изјасне. Гласачка места биће отворена до 20 часова.

Референдумско питање гласи: “Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије?”. Одговара  се  са “да” или “не”.

17:00. Нови пресек

Према пресеку у 17 сати, на 53 гласачка места, на којима право гласа може искоритити 23 323 Пожежана, излазност је 20,65 %, саопштавају из општинске изборне комисије. Гласачка места биће отворена до 20 часова.

18:00 Нови пресек

Према пресеку у 18 сати, на 53 гласачка места, на којима право гласа може искоритити 23 323 Пожежана, излазност је 25,62 %, саопштавају из општинске изборне комисије. Гласачка места биће отворена до 20 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up