Извршена ревизија књижног фонда у пожешкој Народној библиотеци

Пожега – Ревизија књижног фонда у Народној библиотеци у Пожеги је завршена. Свака књига је прошла кроз руке библиотекара, прегледана је, пописана и сложена или отписана за случај да више није за употребу. Овај обиман посао, који је обавеза на сваких десет година, одвијао се током априла месеца тако да сада библиотека ради са корисницима.

“Морали смо да одвојимо време од 25. марта до 25. априла, значи читав један месец дана да извршимо ревизију, врло комплексан посао. Требало је прегледати скоро 100 хиљада књига, сваку посебно, одвојити оне књиге које су за одбацивање. Онда видети какво је стање, колико имамо књига, колико књига недостаје… То је успешно обављено, тако да библиотека поново ради “, каже директор ове установе Драган Јовановић Данилов.

Он најављује и додатни програм бибилиотеке који укључује књижевне вечери и гостовања писаца у нашем граду.

“Сада у мају би требало да имамо једно књижевно вече које ће бити посвећено женама у књижевности. А, оно што је главно је “Пожешко културно лето”… Организујемо један музичко-песнички фестивал, где ће гостовати углавном страни аутори, из Пољске, Грчке, Туниса, Италије и других земаља”, додаје Данилов.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up