Јавни позив за асфалтирање путева уз учешће грађана и општине 1:2

Позивају се месне заједнице или групе грађана које желе да асфалтирају пут уз сопствено учешће и учешће Општине да се пријаве на конкурс.

Ради учешћа на конкурсу месна заједница или група грађана прилаже:

  1. Захтев у коме ће описати локацију и дужину предметног пута који се асфалтира, број домаћинстава који користе пут, значај пута и висину сопствених средстава за учешће у заједничком асфалтирању пута.
  2. Предмер и предрачун радова за реконструкцију предметног пута, са важећим ценама радова, оверен од стране стручног лица или Пројекат реконструкције предметног пута са ревидованим предмером и предрачуном радова, оверен од стране стручног лица.

Тражену документацију уз захтев, доставити Општини Пожега – на писарницу општине, до 14.02.2023.године.

Услови конкурса:

На конкурс могу да се јаве:

  1. Група грађана
  2. Месна заједница.

Минимално учешће грађана је 300.000,00 динара а максимално 2.000.000,00 динара.

Доказ: оверени списак грађана и висина учешћа, појединачно и укупно.

Грађани који су конкурисали за асфалтирање пута у 2022.години морају обновити свој захтев према условима конкурса за 2023.годину и иновирати предмер и предрачун радова са овером стручног лица.

По завршетку конкурса општина ће донети одлуку о додели средстава по пристиглим захтевима, и на основу тога сачинити ранг листу и о томе писмено обавестити све учеснике.

Група грађана или месна заједница који одлуком општине, добију средства су у обавези да своје учешће у новцу уплате на рачун јавних прихода општине у року од 15 дана од дана писменог обавештења о додели буџетских средстава.

Општина ће преко управљача путева ЈП „Развојна агенција“ Пожега спровести Јавну набавку за радове, након уплате учешћа грађана или месне заједнице који, по одлуци општине учествују у заједничком финансирању асфалтирања пута.

Ако група грађана или месна заједница не уплати своје учешће до назначеног рока, радови се неће реализовати, већ ће се средства доделити следећем са ранг листе.

Контакт телефон за додатне информације:
ЈП „Развојна агенција“ Пожега
062 8813702, радним даном од 07-15 часова

Председник
Ђорђе Никитовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник